Special Episode; 08.

Space, the final frontier. These are the voyages of diesel ship Enteršpajz. Its continuing misson: to explore new kantons, find new civilizations, to boldly go where no one has ever been before.

“Kapetanov dnevnik. Vanredni zvjezdani datum 0308. Danas je 08., takozvani dan žena. Ćata, Jomf i ja smo ženama na našem brodu pripremili sitno iznenađenje da bi se bar malo osjetile kao kod kuće i da bismo bar malo skrenuli pažnju sa trenutnih problema. Kraj zapisa.”

-One još spavaju kapetane. Skoro će podne. Da sačekamo da se probude, ili da upadnemo u njihove odaje?-upita Ćata
-Imale su tešku noć popravljanja replikatora, jer je u jointima iz replikatora bilo sjemenki. Hajmo prvo do Tr,Ebe, jesi li spremio tu šarenu Indijsku konoplju?-upita Pičkard
-Našarao sam listove što sam bolje mogao. Šteta što na brodu nema drugih biljaka osim ovih prijeko potrebnih-odgovori Ćata
Ušunjaše se u TrEbinu sobu i ostaviše joj biljku na noćni ormarić pored kreveta. To isto uradiše i u sobi Sinan of Nine. Kapetan i Ćata lagano izađoše iz sobe, ali Jomf ostade promatrati Sinan of Nine kako nježno spava. Licem mu je igrao blaženi osmjeh. Divio se njenoj ljepoti i nevinosti.
-Jom…-povika Ćata, ali mu kapetan spusti ruku na usta-tišina Ćata, pusti ga neka uživa, pogledaj ga, izgleda tako smireno, a znaš da ga je takvog teško vidjeti.
-Ali u čemu uživa, pa to je samo osoba suprotnog spola, ne razumijem-upita začuđeno Ćata
-Nećeš nikad ni shvatiti-odgovori tiho Pičkard i upti se sa Ćatom na komandni most
Sinan of Nine polako otvori oči i pogleda oko sebe. Iznenada spazi šarenu konoplju na ormariću. Ništa joj nije bilo jasno. Tada uđe Jomf noseći joj doručak na tacni blago se osmjehujući.
-Ne shvatam Jomfe, šta se dešava?-upita ga ona zaćuđeno
-Danas je Intergalaktički dan žena, tvoj dan, zaslužila si malo da se opustiš-odgovori blago Jomf
Sinan of Nine osjeti kako joj se negdje u magli javljaju sjećanja na dan prije Folk-a kad je od muškarca, čijeg se lica ne sjeća, dobijala poklone i cvijeće. Završila je sa doručkom i uputila se zajedno sa Jomfom na komandni most. Tamo je ostala zapanjena kada je vidjela bogato namješten stol sa raznim slatkišima i veliku čestitku od tri muška člana posade. Taman tada je ušla i Tr'Eba i ubrzo shvatila o čemu se radi.
-Pa zar možete da se bakčete takvim glupostima u svoj ovoj situaciji i da obilježavate nekakve praznike. To je nelogično.
-Pa smatramo da ste zaslužili malo pažnje-odvrati Pičkard
Tr'Eba pogleda još jednom prema stolu, pa pogleda šarenu biljku u njenoj ruci. Licem joj prođe kratak bljesak radosti, što je primjetio i Pičkard.
-Ipak je ona žena, koliko god hladna bila, ovo joj znači mnogo-pomisli Pičkard
Sjeli su za sto i počeli sa zajebancijom i cuganjem vina sa zvijezde MO. Tako su proveli cijeli dan. Predveče, lagano se svi osim Jomfa i Sinan of Nine, povukoše u svoje sobe. Njih dvoje ostadoše pričajući o nekim laganim temema dok ih je vino lagano drmalo. Bili su bliži jedno drugom svakom izgovorenom riječi, svakim pokretom, svakim pogledom. Sve je bilo tako daleko. I Folk i Man'Glupi i Halonci… Postojali su samo njih dvoje. Kada su im se glave približile, oči bile blizu kao nikad prije, Sinan of Nine tiho prošapta-Jomfe, nešto čudno mi se dešava, nešto mi titra u predjelu stomaka, hvata me lagana vrućina. Možda mi se pokvarila neka od komponenti koje su mi ostale od asimilacije Folk-a, a koje Ćata nije mogao izvaditi. Mislim da moram provjeriti, jer izgleda da nešto nije u redu.
Jomf je pomilova po obrazu, zagleda joj se u oči i prošapta-Ne draga! Sve je u najboljem redu-a njihove usne se stopiše u dugi, naizgled beskonačni poljubac

26 komentara

  1. hahahaha, pa mali jesil ti normalan?! romantika je cudo. ovo je ocito namijenjeno nekome ko je zapoceo novu vezu. zna on, zna.

    if i was in world war two they'd call me spitfire aaaaaaaaaaa spit. fire.

  2. pravi muskarci mirisu na sijeno, balegu i ostale shtalinske vonjeve.

    “ja cijeli zivot sanjam kako odlazim niz rijeku starim parobrodom koji vozi sol, i da nosim jednu davnu nikad prezaljenu ljubav, tanku dugacku cigaru i par mamuza od zlata, da sam Sejn…” ua ua ua

Komentariši