Episode 7; “Black” Sheep

Space, the final frontier. These are the voyages of diesel ship Enteršpajz. Its continuing misson: to explore new kantons, find new civilizations, to boldly go where no one has ever been before.

“Kapetanov dnevnik. Zvjezdani datum 2608. Senzori su registrovali tragove manjeg svemirskog broda. Izgleda da je oštećen. Možda mu je potrebna pomoć. Mislim da bi ga uskoro trebali imati na vidiku. Kraj zapisa.”

-Kapetane nalazi se na asteroidu tačno ispred nas. Izgleda da se srušio, ali očitavam znakove života. Imam li dopuštenje da sletim?-upita Ćata
-Da. Moramo vidjeti ima li preživjelih-odgovori Pičkard
-Kapetane, preporučujem oprez-javi se Tr'Eba
Sletili su i uputili se prema čudnom brodu. Z a svaki slučaj, ponijeli su i oružje. Pred njih iz olupine ispuza neka prilika koju zbog dima nisu dobro vidjeli. Međutim za par trenutaka stadoše kao ukopani. Nisu mogli progovoriti od strah i uzbuđenja. Bila je to Folk-radilica!
Radilica se uputi prema njima-We are the Folk!You will be asimilated! Resist…..-zatim se stropošta na zemlju
Oprezno joj priđoše.
-Izgleda da je došlo do kvara u radilici zbog kvara na unutrašnjem sistemu. Vjerovatno zbog nesreće-objasni Ćata
-Unesimo je u brod. Možda možemo saznati nešto više o Folku analizirajući je.-reče kapetan
-Oprez! Još daje nejasne znakove života-upozori Tr'Eba
Unesoše radilicu u Enteršpajz, osiguraše je jakim Urbanim poljem, a Ćata poće analizu. Iznenada, na iznenađenje svih, radilica progovori sasvim tihim ali ljudskim glasom-Pom..oz.ite!
Ćata, objasni-naredi kapetan
-Izgleda da je u ovoj radilici ostalo još nešto ljudskog. Mislim da je to posljedica dugog odsustva od Folk-kocke. Vjerovatno je ona dio izvidnice. Kapetane, to znači da se približavaju!-reće Ćata
-Možemo je, možda, pokušati vratiti bar malo, ali nije sigurno.-nastavi Ćata-ali proces će biti dugotrajan.
-Vjerujem u tebe Ćata-završi Pičkard
Odvajanje Folk-radilice od kolektivne Folk- svijesti zaista je bio dugotrajan proces. Ćata je radio iza zatvorenih vrata, dok je posada sa uzbuđenjem čekala. Nakon dužeg čekanja, Ćata se pojavi na vratima labratorije i reće-Mislim da sam uspio, primjenio sam terapiju urbanizacije i čini mi se da je djelovala. Ona nije potpuno potpuno oporavljena jer neki dijelovi Folk-svijesti su ostali duboko u njoj, ali mislim da to neće biti veliki problem.
-Sačekaj malo, Ćata-zaćuđeno reće Jomf-Rekao si “njoj”?
-Ah, da-nastavi Ćata-zaboravio sam reći da se radi o ženskoj osobi koju je asimilirao Folk. U stvari, pogledajte sami.
Iz labratorije izađe prelijepa djevojka prestrašenog pogleda.
-Ne boj se, mi smo prijatelji-reće Pičkard blago
Ona posluša i poče razgledavati brod. Nakon što se prilagodila, Pičkard je zamoli da ispriča sve o sebi.
Ona poće pričati tužnu priču-bila sam jako mlada kada sam ušla u nepoznati dio svemira. Interesovalo me šta se nalazi u galaksiji Bazeni. Nisam ni slutila šta me čeka. Nakon što sam čula neki odvratan zvuk, više se do danas nisam sjećala ničega. Postala sam dio Folk-a. Znam samo, ne pitajte me kako, da je moja posljednja misija u sklopu kolektiva bila da istražim ovaj dio svemira i dam informacije Folk-kolektivu koji je onda trebao početi asimilaciju. Sa mnom na brodu je bilo još osam radilica ali su nastradale kada nas je udario asteroid. Ja sam srećom preživjela i zahvaljujući vama sam opet djelomično ljudsko biće.-završi sa pričom djevojka.
-Sada si sigurna- reče joj Tr'Eba-ali niko nije siguran od Folka. Ne znamo način kako da mu se odupremo
-Možda bi Ćati mogla pomoći oko analize-reće Pičkard-ti si ipak bila najbliže Folku nego iko do sada.
-pokušaću-tiho reće-i uputi se sa Ćatom u labratoriju
-stani!-povika Pičkard-nisi nam rekla svoje ime
-pa svog pravog imena se i ne sjećam, taj mi je podatak izbrisan iz sjećanja. Ali Folk-kolektiv mi je prije misije izviđanja dao kodno ime kao i ostalim radilicama koje su bile samnom-reće pa nastavi-ime je Sinan of Nine
-pa onda ćemo te tako zvati dok se malo navikneš na novo okruženje Sinan of Nine, reče kapetan smješeći se
Sinan of Nine uđe sa Ćatom u labratoriju i počeše analizu.
-ovo je nevjerovatno, taj Folk je zaista grozan, ali ovo je mali uspjeh koji mi daje nešto nade-reče Pičkard
-Da, zaista-odvrati Tr'Eba, a onda pogleda Jomfa-ti nisi progovori ni riječ otkad je ona izašla iz labratorije, nisi se valjda uplašio.
Jomf zareža-ja da se plašim, jedan Mahalonac jedne djevojke da se plaši, šta ti je.
-Možda nije strah Jomfe, možda je nešto drugo- osmijehnu se Pičkard značajno-ona je ipak jako lijepa djevojka
Jomf se zacrveni i okrenu glavu-vrijeme je za joint-reče dok su ga Tr'Eba i Pičkard sa osmijehom gledali.

U slijedećoj epizodi: Episode 8; Status Quo

Special tnx to Saša Đ.

18 komentara

  1. vec pola sata mi treba 2 minute da procitam komentare, aaaa joj ija ija hu, bija baja buf, savaraka truf, ti si mali zec, a ja mala cuc, jedno jaje vezeni peskiri, bosa ja, boza na slatkom cosetu, pazi da te ne ogrebe, shiri shiri, ententini, …

  2. sinan of nine ima poseban nanobotski himen, tzv Nano J.U.M.F. (TM), tako da nakon svakog snosaja izgleda ponovo nevino i cisto. to je jedna od tehnika infiltracije medju zrele clanove planete Urban, gdje se iskusne radilice uvlace u njihove krevete i pomocu vaginalno-cerebralne stimulacije instaliraju programe C.E.C.A i SHUND 8.01. preporucene mjere zastite su poliuretanske navlake za falus, marke Kurex, prvenstveno model Raznosac Pizza, opremljen strugacima nanobota, koji onemugucava daljnu infiltraciju i zarazu vasih havera. naravno, vi ste i dalje izlozeni. ali zrtvovat se mora.

    fale, jel se meni cini, il je ovo neka najava potencijalne erotike?

Komentariši